הימים מתקררים, ואיתם מגיע תבשיל השעועית הלבנה,
תבשיל מרוקאי עם לחם שחור טרי או לחם שאופים בבית.
בילדותי, אמא האהובה ז"ל נהגה לבשל את השעועית עם חתיכות בשר מס' 4 הכל יחד בסיר לחץ.
הריח בבית היה ממלא את כל החדרים וכולנו עם סבתא ישבנו לאכול, יחד עם הישיבה הזו שוחחנו צחקנו ושבענו עד אפס מקום.
הנה המתכון :
(*כאן בתמונות הוא ללא בשר).
מתכון מאת גולדי מטעמים
סיר שעועית לבנה
סיר מנחם תמיד לימים טובים ולימים פחות..
אם מתבלים במעט חריף זה מקפיץ את הטעם, מזהירה מראש, מחסלים לחם שלם!
המצרכים –
חצי שקית שעועית לבנה
כמון
פפריקה
מלח
פלפל שחור
סודנייה
פלפלים אדומים יבשים
קילו בשר מס 8 או צלי קוביות
8 שיני שום
אופן ההכנה –
שעועית לבנה להשרות במים חמים לכמה שעות(לפחות ללילה).
לשטוף להוסיף מים קרים כ5 ס"מ מעל גובה השעועית.
להוסיף כף או לפי טעם מכל תבלין.
מעט שמן ,כמון ,פפריקה מתוקה+ חריפה , מלח ,פלפל שחור, סודנייא + פלפלים יבשים אדומים גדולים מתוקים+חריפים.
להוסיף חתיכות בשר החתוכות לקוביות קטנות, להוסיף כ-8 שיני שום קלופים ושלמים ולסגור את הסיר לחץ מהרתיחה להנמיך הלהבה למשך 50 דקות.
אפשר בלי סיר לחץ ולבדוק תמיד אם התרכך ואם נשארו נוזלים ..
אחרי שפותחים את הסיר מוסיפים כף מרק עוף ונותנים לו בישול של בערך 10 דקות בלהבה נמוכה ומכבים.
בתיאבון🧡