מתכון לפונצ'יקי סופגנייה גאורגית עם קרם וניל

 

חני קונאשוילי
"פונצ'יקי"
סופגנייה גאורגית שמטוגנת יחד עם הקרם וניל❤️
מעדן👌👌👌
זיכרון מתוק מחנוכה❤
פונצ'יקי ❤
סופגנייה גיאורגית מטוגנת יחד עם הקרם וניל❤
מעדן❤ פונצ'יקי/חני קונאשוילי
המצרכים –
כף וחצי שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1 כוס מים פושרים.
 2 ביצים
חצי כוס סוכר
100 גרם חמאה/מחמאה מומסת
סוכר וניל
2 כפות וודקה
2 כפות שמן
קילו קמח
עוד ככוס מים
רבע כפית מלח
לקרם וניל –
3 כוסות חלב
4 חלמונים
חצי כוס סוכר
2 סוכר וניל
3 כפות קמח
כף קורנפלור
50 גרם חמאה.
אופן ההכנה –
את הקרם מכינים מראש ושמים בקירור – למטה הוראות הכנה .
הכנת הבצק –
בקערת מיקסר לשים שמים 3 כפות סוכר וכוס מים לערבב ולהמתין מספר דקות אחר כך להוסיף
את שאר המרכיבים לפי הסדר וללוש במיקסר
ואז להוסיף בהדרגה קילו קמח וכל פעם גם מים פושרים בערך עוד כוס.
ללוש היטב לבצק רך וממש מעט דביק.
להוסיף רבע כפית מלח ללוש עוד 2 דקות.
לשפוך מעל הבצק 2 כפות שמן
לעגל יפה לכדור בקערה.
לכסות בניילון.
להניח להתפחה לשעה.
להוריד נפח ללוש ושוב להתפיח שעה.
להוריד נפח ולחלק ל20 כדורים.
לעגל לכדורים חלקים עם מעט קמח.
להניח על משטח מקומח.
כשמסיימים עם כל הכדורים להתחיל עם הכדור הראשון.
לפתוח מעט עם הידיים את הכדור לשים במרכז כף מקרם הווניל לאסוף את הקצוות נוצר מעין שק.
להדק היטב להפוך בזהירות להניח על משטח מקומח על הסגירה.
כך לסיים למלא את כל הכדורים.
לשטח מעט את הסופגנייה הממולאת.
להניח ל10 דקות.
לחמם שמן לחום לא גבוה מידי.
לשים חתיכות גזר בשמן.
להתחיל לטגן את הסופגנייה הראשונה.
להפוך מידי פעם.
להניח על נייר סופג.
רק שהם פושרים לפדר באבקת סוכר.
לקרם הוניל:
3 כוסות חלב
4 חלמונים
חצי כוס סוכר
2 סוכר וניל
3 כפות קמח
כף קורנפלור
50 גרם חמאה.
לערבב הכל ביחד חוץ מהחמאה והחלב.
את החלב להביא לרתיחה.
לשפוך כל פעם קצת מהחלב לתערובת החלמונים כדי להשוות טמפרטורה.
עד כוס חלב.
להחזיר הכל לסיר לבשל ולבחוש עד שזה מסמיך ונותרות בועות רתיחה.
להוריד מהאש להוסיף חמאה לערבב היטב.
להניח ניילון שייגע בקרם כדי שלא ייווצר קרום שזה מתקרר.
כשזה מגיע לטמפרטורת חדר לשים במקרר ולקרר היטב.
לפני שימוש לערבב היטב.
****הקרם חייב להיות קר לפני מילוי****
***חייב שהשמן לא יהיה חם מידי ולא אש גבוהה מידי****
בהצלחה חני❤❤❤❤