מלי מלכה משתפת מתכון
מצרכים –
3 חצילים
חצי קילו בשר טחון
בצל
פטרוזיליה
מלח
פלפל שחור
בהרט
רוטב עגבניות
3 שיני שום
6 עגבניות
כף פפריקה
פלפל שחור
מלח
כפית סוכר
כף רסק עגבניות
אופן הכנה –
נחתוך חצילים ך לאורך לפרוסות בינוניות לא עבה מידי.
נניח אותם בתבנית גדולה של התנור נשמן כל פרוסת חציל בשמן זית .
אפייה על 220 מעלות עד להזהבה קלה.
נכין ונערבב בקערה – חצי קילו בשר טחון נוסיף בצל מגורד פטרוזיליה קצוצה
מלח,פלפל תבלינים נערבב היטב.
נקח כל פרוסה ונניח כדור בשר על הקצה הרחב של החציל ונגלגל לגליל.
נכין רוטב עגבניות –
נטגן מעט שום נוסיף שש עגבניות מגורדות נערבב נוסיף תיבול כף גדושה של פפריקה
פלפל,מלח כפית סוכר.
נערבב טוב נוסיף כף רסק וכוס מים ניתן רתיחה של חמש דקות .
נעביר את הרוטב לתבנית חסינת אש .נשאיר חצי כוס רוטב בצד.
נסדר יפה את החצילים על הרוטב.
ומעל נשפוך את הרוטב הנותר
נאפה על 180 מעלות במשך שעה.
במהלך האפייה לבדוק מים אם חסר נוסיף.