מחאמר( פשטידה)
מאת / חגית פיטוסי
מתכון של אמא
מצרכים –
5 תפוחי אדמה (לקלוף לחתוך לחתיכות ולהרתיח עד שמתרכך כמו לפירה)
בין 6 ל8 ביצים ( צריך מרקם רך לא קשה להתחיל ב6 ואם צריך מוסיפים)
פטרוזיליה קצוצה ( חצי צרור)
מלח כפית
פלפל לבן או שחור כפית שטוחה
חצי כף מרק עוף
לימון 1 סחוט
רבע כפית כורכום
כפית שטוחה אבקת אפייה
אופן הכנה –
בקערה לרסק את תפוחי האדמה.
להוסיף את הפטרוזיליה קצוצה, ואת התבלינים א. האפייה .
את הביצים לקשקש בנפרד ולהוסיף (6 ביצים ואם צריך מוסיפים עוד)
לערבב טוב לטעום טיפה אם צריך מתקנים תיבול.
ניקח סיר קטן נשים רבע כוס שמן (חד פעמי קר)
נמרח טוב גם בצדדים ונשאיר את השמן
נחמם טוב על להבה גבוהה ונמזוג את הבלילה.
ניישר וננמיך אש לטיגון – 5 דקות.
נעביר לתנור לאפייה עד להשחמה יפה. 170 מעלות.
אפשר לקחת שיפוד ולהכניס לפשטידה אם יבש אז מוכנה
אפשר להוסיף גם אפונה וגזר או כל ירק אחר שרוצים.