"בורקס" מצה – במילוי גבינות
מתכון שווה של ה-אמא הכי בעולם רחל בוסתן
מצרכים –
10 מצות
חצי קוטג'
100 גר' גבינה צהובה
100 גר' בולגרית
100 גר' צפתית
2 ביצים
רבע כוס קמח מצה
פלפל שחור
אופן הכנה –
מרטיבים היטב את המצות ומשהים כחצי שעה לפחות עד שמתרככות.
בינתיים מכינים את המילוי:
לערבב יחד
1/2 מיכל קוטג'
כ-100 גר' גבינה צהובה מגורדת
כ-100 גר' בולגרית
כ-100 גר' צפתית
2 ביצים
1/4 כוס קמח מצה
מלח ופלפל לפי הטעם
העיסה לא דלילה אפילו קצת יבשה..
(ניתן לשנות ולהוסיף או למלא בכל דבר אחר כמו תפוחי אדמה )
מחלקים כל מצה ל-3 רצועות
בקצה כל רצועה נניח כפית מהמילוי ונתחיל לקפל כפי שרואים בתמונות.
למשולש.
לטבול בביצה .
לטגן כ-2 דק' מכל צד עד שמזהיב.
ולטרוף!
בהצלחה ובתיאבון!☺