גוזלמה – מאפה תורכי עם גבינות ותרד
מאת – אילנה לוי
זהו מאפה טעים וממכר מבצק נפלא לעבודה.
המצרכים-
הבצק: חצי ק"ג קמח (3.5 כוסות),
2 גביעי שמנת חמוצה,
2 כפות שמן זית
וחצי כפית מלח.
מילוי-
חב' עלי תרד שטופים וקצוצים.
150 גר' גבינת פטה
100 גר' גבינת חמד
200 גר' גבינה בולגרית
100 גר' גבינה צהובה.
מעט אגוז מוסקט מגורד
אופן ההכנה –
הכנת בצק –
ללוש את כל החומרים לבצק נעים ונוח לעבודה.
להניח בצד מכוסה..
בינתיים נכין את המילוי-
לגרד את כל הגבינות ולהוסיף אגוז מוסקט מגורד (לא חובה)
אפשר למלא בכל גבינה קשה שרוצים. השילוב של הגבינות שהכנתי מעשיר את הטעם.
לחלק את הבצק ל- 3 חלקים.
לגלגל כל חלק לגליל ולחתוך פרוסות עבות.
על משטח משומן מעט לרדד כל פרוסה לעיגול שטוח ודק.
להניח במרכז מהמילוי גבינות ומעל להניח עלי תרד.
לסגור היטב בצביטות כמו סמבוסק .
לחמם מחבת על אש בינונית.
לשמן מעט בכמה טיפות שמן ולטגן את הגוזלמה משני הצדדים עד שמקבל צבע זהוב שחום.
אין צורך לכסות את המחבת.
בערך 3 – 4 דקות מכל צד.
מידי פעם להוסיף למחבת כמה טיפות שמן.
בהצלחה – אילנה לוי