יצא לי לנסות לא מעט מתכונים לעוגת שמרים אבל המתכון הזה פשוט מושלם!!!
המתכון של פרח גבסו
הכינה – אפרת שוהם
מצרכים-
הבצק –
קילו קמח
כף וחצי שמרים יבשים
כוס סוכר
2 סוכר ווניל
3 ביצים
200 גרם מרגרינה או
חמאה רכה
כוס וחצי מי ברז
כפית מלח
מצרכים למלית-
100 גרם מרגרינה או חמאה.
200 גרם שוקולד מריר.
כוס וחצי טחינה גולמית.
כוס אבקת סוכר.
2 כפות גדושות קקאו.
*ביצה טרופה עם מעט מלח ותמצית וניל.
*מצרכים לסירופ*
כוס סוכר.
כוס מים.
מעט תמצית ווניל.
פלח לימון.
אופן הכנה-
בקערת המיקסר נערבב את הקמח עם השמרים סוכר מלח וסוכר ווניל.
נוסיף את הביצים וכוס מים.
נערבל על מהירות נמוכה ובמידת הצורך נוסיף מים(עד שדפנות הקערה נקיות מקמח ואין בתחתית הקערה שאריות קמח).
ממשיכים לערבל על מהירות בינונית ומוסיפים את המרגרינה או החמאה.
מערבלים למשך עשר דקות(הבצק יוצא דביק וזה בסדר).
מקמחים מעט קערה ומתפיחים לחצי שעה.
בזמן ההתפחה מרתיחים את מצרכי הסירופ למשך עשר דקות ומניחים בצד.
חוזרים לבצק ולשים אותו שוב עם מעט קמח.
מתפיחים שוב לעוד עשרים דקות.
בזמן ההתפחה השנייה מחממים את המרגרינה עם השוקולד לקרם חלק.
מורידים מהגז ומוסיפים את הטחינה אבקת סוכר והקקאו(מנופה)..
מערבבים היטב עם לקקן לקרם סמיך וחלק.
מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל 4 חלקים.
כל חלק מרדדים לעלה דק מאוד.
מורחים עם המלית באופן אחיד ומגלגלים לרול ארוך.
חוצים את הרול לחצי וכל חצי חוצים ל 2 רצועות.
קולעים מ 4 הרצועות צורת שתי וערב ומניחים את העוגה בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.
כל זמן שמתעסקים עם חלק אחר של הבצק חשוב לכסות את שאר הבצק וגם את העוגות הקלועות בשקית.
אחרי הקליעה מניחים להתפחה אחרונה של רבע שעה.
מחממים תנור על 180 מעלות טורבו.
מברישים את העוגות בביצה טרופה ובעדינות.
אופים למשך חצי שעה או עד להשחמה יפה.
אחרי שהעוגות מוכנות משפריצים מעט מים מכסים במגבת לכמה דקות ומברישים בסירופ סוכר בנדיבות.