לחם שום חלום!!!!
הכי קל בעולם והכי טעים שיש
מאת – אתי אזריה גוזלן
המצרכים –
צרור פטרוזיליה
ראש שום
חצי קילו קמח
כף שמרים
3 כפות שמן זית
כפית מלח
כוס ורבע מים
אופן ההכנה –
את הפטרוזיליה והשום מכניסים למעבד וקוצצים יחד היטב.
שמים רבע מהכמות בצד וכל היתר נכנס לתוך הבצק .
בקערת מיקסר מכניסים יחד הכל כולל הפטרוזיליה והשום הקצוץ
לשים עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
מתפיחים שעה.
מורידים נפח ושוב עוד חצי שעה התפחה.
לאחר מכן מחלקים לרצועות ומכינים אצבעות בצק.
מניחים אחת ליד השנייה בתבנית .
נותנים התפחה חצי שעה.
מכניסים לתנור 180 מעלות עד שמשחים מעט 20-30 דקות.
הקערה שהשארנו בצד מערבבים עם רבע כוס שמן זית.
ברגע שהלחם יוצא מהתנור,
מברישים בתערובת ואז ממשיכים לאפות עוד 2 דקות וזהו
מוכן.