קדרת צלי כתף מעלפת
המתכון של האלופה מלי מאירוב
המצרכים –
צלי כתף כקילו או קצת יותר
4 תפוחי אדמה גדולים
בצלים 2
6 שיני שום
חצי כוס שמן
5 כפות רסק עגבניות
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
מלח
ופלפל שחור
כף דבש
4 כוסות מים רותחים
ההכנה –
לפרוס את הצל כתף לפרוסות.
גם תפוחי אדמה לפרוסות גדולות.
לטגן במחבת ולסגור את פרוסות הבשר.
להוציא לצד.
ברוסטר לטגן פרוסות בצל ושיני שום פרוסות.
לסדר את פרוסות תפוחי האדמה
ואת הבשר כמו בתמונה .
לערבב את הרוטב הכל יחד ולשפוך מעל הכל.
לעטוף בנייר אפייה ואז בנייר כסף.
להכניס לתנור 160 מעלות טורבו
בין 2-4 שעות לבדוק אם הבשר רך אז מוכן .
בתאבון