מרק עוף וקניידלך לחג
איך להכין ?
אם יש מאכל שאוהבים בכל עדות ישראל זה המאכל
כל אחד מכין בגרסה משלו עם התבלינים שהוא אוהב ושנהוג אצלו להכין
מובאת כאן הגרסה הקלאסית שלי מבית אמא
ככה מכינים אצלנו
המצרכים-
קילו חלקי עוף- כרעיים כנפיים ,גרונות וכו'
בצל
2 גזרים
2 קישואים
בטטה אחת או דלעת /דלורית
תפוח אדמה
קולורבי
חצי עגבניה
שורש סלרי
שורש פטרוזיליה
5 עלי סלרי
חצי צרור עלי שמיר
רבע צרור עלי פטרוזיליה
מלח
פלפל שחור
אופן הכנה –
מנקים חלקי עוף אפשר להרתיח ולהוריד שומנים וחלק מהעור.
ממלאים את הסיר עד גובה 3/4 במים.
מוסיפים את חלקי העוף ומביאים לרתיחה.
את ירקות חותכים לקוביות גדולות.
מעבירים לסיר.
קוצצים קצת את העלים הירוקים ומוסיפים גם לסיר כולל השורשים.
מוסיפים מלח, פלפל שחור.
מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה שעה ורבע.
את הקניידלך מבשלים לחוד ולפני שמגישים את המרק נוסיף אותם למעלה לתוך המרק שיקבלו את הטעם.
חג שמח