בגט צרפתי
מתכון משתפת –Elana Levy Manning
מצרכים-
קילו קמח פחות כוס
כף מלח
שתיים וחצי כוסות מים פושרים עם
קובייה של שמרים טריים או שתי כפות שמרים יבשים.
שתי כפות סוכר
אופן הכנה –
למים סוכר ושמרים לערבב יחד ולהניח מספר דקות להתססה.
להוסיף בהדרגה קילו קמחפחות כוס וכף מלח עד שנוצר בצק רך וגמיש, לא דביק ולא יבש
להתפיח את הבצק שעה , להוציא את כל האוויר ולהתפיח שנית,
על משטח מקומח עדין. לחלק את הבצק ל-7 כדורים לבגאטים, או ל30 כדורים קטנים למיני בגאט.
כל כדור לרדד לרצועה ולגלגל ללחמניה ועם כפות הידיים בעדינות לגלגל עד לקצוות ולחדד אותם.
כך לעשות לכל השבעה,
לרסס קלות בספריי שמן קנולה לא מזוכך ומלמעלה
לפזר עם היד מעט קמח למראה כפרי,
להניח בתבנית בגטים מעל קמח תירס מעט, או על נייר אפייה.
להניח להתפחה של כרבע שעה בחוץ וכשעה במקרר.
לחמם תנור ל-220 מעלות
לפני שמכניסים תבנית לחתוך עם סכין מאד חדה 3-5 חתכים אלכסוניים בעדינות.
עם בקבוק תרסיס לרסס את התנור במים ליצירת אווירה של אדים
או להניח קערה עם מעט מים בתחתית התנור.
לאפות עד להזהבה יפה,
להוציא ולהכניס את התבנית הבאה ואז לאפות שוב את התבנית הראשונה לעוד חמש עד שבע דקות לעיבוי הקראסט.
בהצלחה!!!