מעמול פרחי בצק פריך מקור המטבח הערבי
הבצק מורכב גם מסולת וגם מקמח
מילוי – תמרים,אגוזים,פיסטוק שקדים
המצרכים-
200 גרם חמאה
3 כוסות קמח (420 גרם)
חצי כוס סולת
חצי כפית אבקת אפייה
קורט מלח
כפית ת. וניל
גרידה מתפוז
רבע כוס מים
רבע כוס שמן
3 טיפות מי ורדים או מי זהר
מילוי-
חבילה תמרים בוואקום
חצי כוס אגוזים מרוסקים
כפית קינמון
אופן הכנה –
להמיס את החמאה ולערבב עם הסולת.
לתת מנוחה של חצי שעה.
לשים כל המצרכים מיקסר או מעבד וללוש לבצק חלק.
לעטוף בצק ולשים במקרר לקירור שעה.
המילוי – לערבב יחד הכל וליצור כדורים קטנים .
לחלק ל-2
לרדד לעובי דק ולסמן עיגולים עם כוס.
לשים במרכז העיגול כדור תמרים
לסגור לכדור עגול.
לקשט עם חותכן למעמול
או לשים בתבנית של מעמול –
לקנות בשווקים במגזר הערבי יש בכל שוק.
אפייה 170 מעלות חצי שעה .
טיפ-
לפרווה החליפו בתחליף לחמאה