מתכון לעוף חמוץ מתוק סיני

חנית חביב

עוף חמוץ מתוק הכי טוב שהכנתם בבית ממש כמו מסעדה סינית

מתכון – חנית חביב

 

המצרכים
קג פילה עוף/ חזה חתוך לקוביות או רצועות

רבע כוס קמח תופח
2 כפות שמן
2 כפות רוטב סויה
קורט מלח
קורט פלפל שחור

כרבע כוס מים
לרוטב –

4 כפות שמן
4 כפות קטשופ

3 כפות רוטב צילי מתוק
1 כף חומץ
3 כפות סוכר
1/2 כוס מי שימורי אננס
ניתן להוסיף קוביות אננס

אופן ההכנה

לערבב את העוף עם המרכיבים של הטמפורה ולטגן בשמן משני הצדדים. להוציא לצלחת.
הרוטב לחמם בסיר את המרכיבים לערבב היטב
לטעום ומי שרוצה מתוק יותר ניתן להוסיף סוכר
לערבב בכוס 1/4 כוס מים מעורבב היטב עם כף קורנפלור ולהוסיף לרוטב , לערבב היטב עד שמתחיל להסמיך ואז להוסיף את נתחי העוף המטוגנים לערבב היטב עוד כדקה
בתיאבון