שניצל יכול להיות טעים וקריספי גם בתנור
המתכון של – מירי משה
מתכון לשניצלונים עסיסיים בתנור.
כולנו אוהבים שניצלים, אבל השניצלים אוהבים שמן…
תמיד נרתעתי מהרעיון של שניצלים בתנור, כי זה לא היה נשמע לי טעים כמו מטוגן
אבל היתי חייבת לנסות, ווואלה זה הפתיע אותי ממש.
השניצלונים יצאו עסיסיים, רכים וקריספיים מבחוץ.
והכי חשוב שחסכתי מלאאאא קלוריות וצרבות…
מי שלא ניסתה אף פעם, זה הזמן לנסות!
מצרכים-
חצי קילו חזה עוף
ביצה
כף חרדל
כף קטשופ
פירורי לחם
שומשום
פטרוזיליה יבשה
מלח
פלפל
פפריקה
כורכום
שום גבישי
אופן הכנה –
לחתוך חזה עוף לרצועות קטנות בגודל הרצוי.
בצלחת 1 מכינים את הביצה:
טורפים היטב:
ביצה
כף חרדל
כף קטשופ
בצלחת 2 מכינים את הציפוי:
מערבבים היטב:
פירורי לחם
שומשום
פטרוזיליה יבשה
תיבול: מלח, פלפל, גריל עוף, כורכום ושום גבישי.
מכינים תבנית עם נייר אפיה משומן היטב.
טובלים כל חתיכת עוף בביצה ואז מצפים היטב בציפוי פרורי הלחם.
מסדרים על תבנית ומרססים שמן בנדיבות.
אופים בתנור חם על 180 מעלות רק עד שנהיה מבושל (כ-10 דקות).
שימו לב לא לאפות יותר מידי כדי שלא יתייבש, זה הסוד כדי שיצא עסיסי!