עוגיות גאורגיות הכי טעימות שיש.
לפי מתכון של אימא מלפני 40 שנה.
משתפת מתכון משפחתי – לואיזה דויתאשוילי
מתכון מסורתי מבית אמא
מילה במילה כמו בספר מתכונים ישן של אימא.
אם אהבתם אבקש לשתף.
כאדה ארמנית,
בדיוק לפי המתכון של אימא מלפני יותר 30 שנה.
להעשרת הטעם הוספתי פיסטוקים.
מי שמכיר את העוגיות מיותר לציין כמה שהן טעימות.
אבל לעוגיות של אימא שהייתה אופה אז, היו טעמים וריחות של ילדות מאושרת.
האם ניתן לשחזר את הטעם? טרם הצלחתי:).
מצרכים-
בצק
2 ביצים
2 מיכלי אשל
כפית אבקת סודה לשתייה
200 גר' חמאה בטמפרטורת החדר.
קמח בערך 600 גר' או יותר (6 כוסות חד פעמי קר)
מלית-
150 גר' חמאה קרה.
2,5 כוסות סוכר.
שקית סוכר וניל
400 גר' קמח (4 כוסות חד פעמי קר)
(תוספת לפיזור – 2 כוס פיסטוקים או אגוזים )
אופן הכנה-
המלית – מערבבים הכל יחד, מפוררים, (עד חקבלת חול).
הבצק – מערבבים את כל החומרים ולשים בצק רך.
חוצים את הבצק לשני חלקים,
מרדדים חלק אחד ומפזרים חצי מהכמות של המילוי,מפזרים פיסטוק או אגוזים.
מגלגלים וחותכים לעוגיות ברוחב 4 סמ'.
מורחים ביצה טרופה ואופים לטמפרטורה 170 מעלות עד להשחמה.
בתיאבון .