פעם ראשונה שלי
עוגת גבינה בסיר ג'חנון מושלמת לכבוד שבת
יעל כחלון
מצרכים –
6 ביצים
גביע שמנת חמוצה
3 גבינה לבנה 750 גר
כוס סוכר
שקית וניל
קליפת לימון מגורד
4 כפות גדושות קורנפלור
כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה –
לשמן טוב את תבנית הג'חנון קןטר 20 במרגרינה בלבד
לגזור נייר אפייה צורה עגולה ולשים אותו בתחתית הסיר ולמרוח עליו ובכל דפנות הסיר טוב מרגרינה.
להקציף את החלבונים לקצף אוורירי לא קשה במיוחד עם חצי כוס סוכר שמוסיפים בהדרגה וסוכר וניל למרקם אחיד .
בקערה לשים את החלמונים הגבינה ,שמנת חמוצה
לימון מגורד איסטנט וניל
קורנפלור ,חצי כוס סוכר וקמצוץ מלח
לערבב את המלית שלא יהיו גושים לקפל עם המרית ולהוסיף את החלבונים המוקצפות ביחד בעדינות. לאחר שיש בלילה חלקה למזוג לסיר הג'חנון.
תנור מחומם לחום 200 מעלות ולשים תבנית עם מים בתחתית.
לאפות את העוגה
ל – 20 דקות.
ואז להנמיך לחום 160 מעלות לעוד שעה ועשרים .
לכבות.
ולתת לעוגה לנוח בתנור.
להעביר למקרר ללילה להתייצבות העוגה .
העוגה נחלצת בקלות מהסיר
בהצלחה