המלית מטריפה ♡♡♡♡
עוגות שמרים במלית גבינה מתוקה אבל עם טוויסט של שוקולד צ'יפס
אריאלה גולדמן
הכנתי מבצק מוכן – מחבילה אחת של בצק שמרים עלים למאפים מתוקים .
להפשיר במקרר למהלך הלילה
(מתכון לבצק בסוף המתכון למטה )
כמות – 3 עוגות בתבנית תנור
המצרכים ל מלית –
500 גרם גבינה כחושה “טוב טעם”
חצי כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
2 כפות אינסטנט וניל
2 כפות קורנפלור
כפית תמצית וניל
2 חלמונים L
חצי כפית גרידת לימון
20 גר חמאה מומסת
חצי כוס שוקולד צ'יפס מריר
לערבב המרכיבים ואז להוסיף פנימה שוקולד צ'יפס ולערבב בעדינות
מניחים את הבצק על משטח עבודה, חותכים ל–3 מלבנים שווים. חורצים לאורכו של כל מלבן משני הצדדים 10 חתכים אלכסוניים לפחות באורך של 5 ס"מ לכיוון המרכז.
באמצע מסדרים תלולית נדיבה ושמנמנה מהמלית
סוגרים את הבצק מעל המילוי, תוך הידוק הרצועות זו מעל זו משמאל לימין.
מעבירים לתבנית עם רווח קטן בין האחת לשנייה. מברישים בביצה.משהים שעה להתפחה בטמפרטורת החדר.( העוגות תופחות גם בתנור במהלך האפייה)
אופים בתנור שחומם מראש לחום נמוך 160 מעלות -40 דקות, עד הזהבה.
☆ מכינים זיגוג סירופ סוכר-
[ ] בסיר קטן לבשל עד הסמכה והמסת הסוכר-
חצי כוס מים
שלושת רבעי כוס סוכר
כפית תמצית וניל
כפית מיץ לימון סחוט
מתכון בצק שמרים קלאסי לגביניות
חצי קילו קמח
2 ביצים
כף שמרים יבשים
רבע כוס סוכר
רבע כפית מלח
150 גר' חמאה
כרבע כוס חלב
לקערת המיקסר כל המרכיבים ללוש 10 דקות .
התפחה עד להכפלת הנפח ולחלק ל- 3
אפשר לתת לילה במקרר.