עוגת שמרים גבינה של פעם עם טוויסט במילוי

אריאלה גולדמן
המלית מטריפה ♡♡♡♡
עוגות שמרים במלית גבינה מתוקה אבל עם טוויסט של שוקולד צ'יפס
אריאלה גולדמן
▪ הכנתי מבצק מוכן – מחבילה אחת של בצק שמרים עלים למאפים מתוקים .
להפשיר במקרר למהלך הלילה
(מתכון לבצק בסוף המתכון למטה )
▪ כמות – 3 עוגות בתבנית תנור
המצרכים ל מלית –
500 גרם גבינה כחושה “טוב טעם”
חצי כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
2 כפות אינסטנט וניל
2 כפות קורנפלור
כפית תמצית וניל
2 חלמונים L
חצי כפית גרידת לימון
20 גר חמאה מומסת
חצי כוס שוקולד צ'יפס מריר
▪לערבב המרכיבים ואז להוסיף פנימה שוקולד צ'יפס ולערבב בעדינות
▪ מניחים את הבצק על משטח עבודה, חותכים ל–3 מלבנים שווים. חורצים לאורכו של כל מלבן משני הצדדים 10 חתכים אלכסוניים לפחות באורך של 5 ס"מ לכיוון המרכז.
▪ באמצע מסדרים תלולית נדיבה ושמנמנה מהמלית
▪ סוגרים את הבצק מעל המילוי, תוך הידוק הרצועות זו מעל זו משמאל לימין.
▪מעבירים לתבנית עם רווח קטן בין האחת לשנייה. מברישים בביצה.משהים שעה להתפחה בטמפרטורת החדר.( העוגות תופחות גם בתנור במהלך האפייה)
אופים בתנור שחומם מראש לחום נמוך 160 מעלות -40 דקות, עד הזהבה.
☆ מכינים זיגוג סירופ סוכר-
[ ] בסיר קטן לבשל עד הסמכה והמסת הסוכר-
חצי כוס מים
שלושת רבעי כוס סוכר
כפית תמצית וניל
כפית מיץ לימון סחוט

מתכון בצק שמרים קלאסי לגביניות

חצי קילו קמח
2 ביצים
כף שמרים יבשים
רבע כוס סוכר
רבע כפית מלח
150 גר' חמאה
כרבע כוס חלב
לקערת המיקסר כל המרכיבים ללוש 10 דקות .
התפחה עד להכפלת הנפח ולחלק ל- 3
אפשר לתת לילה במקרר.