מתכון לפיצה של פיצרייה
מכינים בבית בקלות
פיצה מרגריטה – אילנה לוי
המצרכים –
הבצק:
1 ק"ג קמח מנופה
3 כפות סוכר,
2 כפות שמרים
רבע כוס שמן זית ( לפי כוס מידה),
1 כף מלח –
2.5 כוסות מים פושרים
לרוטב –
שמן זית
בצל
4 שיני שום
4 עגבניות
3 קופסאות קטנות רסק\מלח
פלפל
אורגנו
תבלין פיצה או בזיליקום
גבינה צהובה /מוצרלה לפי צורך
אופן ההכנה –
לשים במיקסר את המצרכים של הבצק .לעבד וללוש לבצק חלק ונעים לעבודה.
למרוח מעט שמן מסביב לכל הבצק, לכסות בניילון גדול
לסגור היטב שלא יכנס לו אויר ולכסות עם שתי מגבות מלמעלה ולעטוף את הקערה גם מלמטה מסביב.
זה מבטיח תפיחה מהירה להתפיח שעה,
להוריד נפח ולהתפיח חצי שעה נוספת.
נכין את הרוטב:
בסיר עם 4 כפות שמן זית לטגן בצל קצוץ עד הזהבה יפה.
להוסיף 4 שיני שום קצוצות דק ואחרי 20 שניות להוסיף 4 עגבניות מגורדות בפומפייה,
להוסיף 3 קופסאות קטנות רסק עגבניות וחצי כוס מים.
לתבל בכפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס, 1 כף אורגנו ו – 1 כף תבלין פיצה ( משדרג ממש את הפיצה. יש בכל חנות תבלינים). לבשל את הרוטב על להבה נמוכה כעשרים דקות ולקרר.
לחלק את הבצק ל -4 חלקים שווים.
לרדד כל חלק על נייר אפיה,
אין צורך לקמח אלא רק את המערוך. לרדד עד גודל תבנית התנור.
להעביר את הנייר עם הבצק לתבנית התנור.
למרוח מרוטב העגבניות בערך 5 – 6 כפות ולפזר מלמעלה גבינה צהובה מגורדת וגבינת מוצרלה מגורדת.
לחמם את התנור ל – 230 מעלות ורק כשהתנור ממש חם להכניס את התבנית לשלב התחתון של התנור
וב – 10 דקות האחרונות של האפייה להוריד את התבנית לקרקעית התנור.
להוציא את התבנית כאשר הבצק בחלקו התחתון קיבל קצת צבע.
מהכמות הזאת יוצאות 4 תבניות של פיצה.
בהצלחה – אילנה לוי