פשטידת פטריות קלה וטעימה מערבבים הכל בקערה

טלי רויטל יעקב
שבועות בפתח…..מחפשים משהו קל….
פשטידות קלות וטעימות, ללא טיגון לפניי והכל בקערה אחת!
מי שרוצה פשטידה גדולה ניתן להכפיל כמויות!
משתפת מתכון –טלי רויטל יעקב
המתכון לתבנית אינגליש רגילה
אפשר לעשות עם פטריות
או כרובית מבושלת או ברוקולי
מצרכים-
מתכון לפטריות:
הבסיס לתערובת
2 ביצים
3 כפות גדושות קמח תופח
מלח ופלפל לפי הטעם.
1 קופסת שימורים: פטריות חתוכות ( אני חותכת אותן לחצאים)/או סלסלת טריות
1 גביע גבינת קוטג' / גבינה לבנה
150 גרם גבינה צהובה מגורדת
1 גביע קטן של שמנת חמוצה
אני מוסיפה עוד כוס מכל גבינה מלוחה שיש לי בבית…..צפתית, מלוחה קשקבל .מה שיש לכן רק לפורר את זה.
אופן הכנה –
בקערה גדולה מערבבים גבינות עם פטריות ושאר מצרכי הפשטידה.
משמנים תבנית אינגליש
יוצקים את בלילת הפשטידה לתבנית ומיישרים מעט.
אופים את הפשטידה בתנור חם על 180 מעלות למשך חצי שעה, או עד להזהבה.
פשטידת תירס-
3 ביצים
גביע קוטג' 9%
כוס גבינה צהובה מגוררת
100 גרם גבינה מלוחה קשה מפוררת בולגרית/צפתית או מוצרלה
2 כפות גבינה לבנה
2 כוסות גרגירי תירס
2 כפות קמח תופח
הוראות הכנה:
בקערה גדולה נטרוף את הביצים ונוסיף את הגבינות ואת כל המצרכים מלבד הקמח.
את הקמח נוסיף בהדרגה ותוך כדי בחישה.
נשמן תבנית אינגליש ונצוק לתוכה את בלילת הפשטידה.
נאפה בתנור חם על 180 מעלות כ 40 דקות.
חג שמח!
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *