הפשוט זה הטעים
צלי עוף עם תפוחי אדמה
כותבת המתכון – אילנית כרבי
המצרכים –
קילו וחצי חלקי עוף כרעיים
6-8 תפוחי אדמה פרוסים לחצי
2 בצלים
כף סילאן
כפית כורכום
כף מרק עוף
מלח
פלפל שחור
כפית כוסברה יבשה
אופן ההכנה –
ננקה, נשטוף ונסנן חלקי עוף .
נחתוך תפוחי אדמה לחצי ונרתיח במים כעשרים דקות ונסנן.
בסיר רחב נטגן 2 בצלים , אחד חתוך קטן והשני לחצי . כשמזהיב נוסיף כף סילאן וכורכום .
ננמיך את האש , נסגור את הסיר ונאדה את הבצל .
לאחר שהבצל הפריש נוזלים. נוסיף את התפוחי אדמה.
נערבב נטגן מס' דקות ונוסיף את חלקי העוף .
נוסיף ככוס מים רותחים עם כף מרק עוף .
נפזר מלח ופלפל שחור גרוס , כוסברה יבשה
נבשל על אש נמוכה עד שתפוחי האדמה רכים .
בסוף הבישול נכניס לרבע שעה לתנור שחומם מראש על 200 מעלות טורבו ללא מכסה
עד לקבלת גוון שזוף
והרי לנו ארוחה מושלמת