צלי עוף עם תפוחי אדמה – פגז !

אלנית כרבי

הפשוט זה הטעים

צלי עוף עם תפוחי אדמה

כותבת המתכון – אילנית כרבי

המצרכים –

קילו וחצי חלקי עוף כרעיים

6-8 תפוחי אדמה פרוסים לחצי

2 בצלים

כף סילאן

כפית כורכום

כף מרק עוף

מלח

פלפל שחור

כפית כוסברה יבשה

אופן ההכנה –

ננקה, נשטוף ונסנן חלקי עוף .
נחתוך תפוחי אדמה לחצי ונרתיח במים כעשרים דקות ונסנן.
בסיר רחב נטגן 2 בצלים , אחד חתוך קטן והשני לחצי . כשמזהיב נוסיף כף סילאן וכורכום .
ננמיך את האש , נסגור את הסיר ונאדה את הבצל .
לאחר שהבצל הפריש נוזלים. נוסיף את התפוחי אדמה.
נערבב נטגן מס' דקות ונוסיף את חלקי העוף .
נוסיף ככוס מים רותחים עם כף מרק עוף .
נפזר מלח ופלפל שחור גרוס , כוסברה יבשה
נבשל על אש נמוכה עד שתפוחי האדמה רכים .
בסוף הבישול נכניס לרבע שעה לתנור שחומם מראש על 200 מעלות טורבו ללא מכסה
עד לקבלת גוון שזוף
והרי לנו ארוחה מושלמת