קציצות ברוטב אדום -טעם ילדות.
שווה כל ביס.
מאת מירב אלבז
המצרכים –
בשר טחון חצי קילו
בצל מגורד
גזר מקולף מגורד
חצי תפוא מקולף מגורד
כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
ביצה
3 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל,
משיה
בהרט
מעט שמן
3 חופנים של מים
רוטב:
4 עגבניות קלופות קצוצות
קופסה קטנה של רסק עגבניות
3 שיני שום קצוצים.
מלח, פלפל,
משיה, פפריקה מתוקה,
מעט פפריקה חריפה,
אופן הכנה –
את קציצות הבשר – לשים הכל יחד היטב ומניחים למנוחה.
מכינים הרוטב – מחממים מעט שמן בסיר ושמים את העגבניות השום והרס.
מוסיפים כוס מים. מערבבים ומוסיפים את התבלינים .
מסדרים קציצות ומבשלים עד לצמצום הנוזלים כ 40 דקות.