הסיר של אמא –
קציצות בשר עם אפונה
המצרכים –
חצי קילו בשר טחון
בצל מגורד
ביצה
סלרי קצוץ מעט
מעט פטרוזיליה
חצי כפית כמון
מלח
פלפל שחור
חצי כפית בהרט
2 כפות פירורי לחם /קמח מצה /קמח אחר
לרוטב –
בצל קצוץ
2 שיני שום
סלרי פרוס כמה ענפים
2 כוסות אפונה קפואה
מלח
פלפל
מעט כמון
מעט כורכום
כף רסק עגבניות
כפית פפריקה מתוקה
אופן הכנה –
נערבב את הבשר הטחון עם הבצל, ביצה ותבלינים .
נוסיף גם פירורי לחם ונערבב טוב טוב .
נכין הרוטב בסיר
נטגן בצל עם סלרי ושום.
נוסיף את שאר המצרכים ותבלינים.
נוסיף 2 כוסות מים .
לאחר שהכל רותח נוסיף את הקציצות
אפשר גם לטגן קציצות לפני ואחר כך להוסיף .
בישול על אש נמוכה כ- 40 דקות .