רולדה עם קרם וניל
מתכון של אריה רוזנשטוק
המצרכים –
לבצק:
4 ביצים L
חצי כוס סוכר
100 גרם קמח תופח
קורט מלח
כף שמן
כף תמצית וניל
לקרם:
2 שמנת מתוקה 500 מייל.
חצי כוס חלב
2 אינסטנט פודינג וניל
במילוי יש גם ריבת תות
לריבה תות ביתית:
500 גרם תות טרי
200 גרם סוכר
10 גרעיני לימון
חצי כפית הל טחון
חצי כפית קינמון
אופן הכנה:
הריבה –
בסיר נשים תות וסוכר ואת גרעיני לימון.
נבשל על אש נמוכה עד הסמכה נוסיף את התבלינים ונקרר.
נטחן עם בלנדר מוט
אופן הכנה לבצק:
בקערת המיקסר נשים ביצים מלח וסוכר ווניל נקציף עד קבלת קצף תפוח נוריד מהירות נוסיף את הקמח בהדרגה עד קבלת תערובת אחידה.
נוסיף את השמן ונערבב עם לקקן.
נרפד תבנית עם נייר אפייה וניצוק את התערובת לתבנית וניישר.
לאפות 190 מעלות 7 דקות.
נוציא ונגלגל את הרולדה ונשים בצד.
לאחר קירור
לקרם:
בקערת המיקסר שמים את חומרי הקרם נקציף עד קבלת קצף יציב לא יותר מידי שלא יהיה חמאה
נפתח את הרולדה,נמרח ריבה (אפשר ריבה מוכנה מצנצנת) ומעל נמרח קרם נגלגל עם הנייר נעטוף את הרולדה נכניס למקפיא לשעה.
נוציא את הרולדה נמרח ונזלף קרם נקשט עם תותים.
בהצלחה🇮🇱🇮🇱