את הפשטידה הזו תוכלו להכין עם כל ירק קפוא או טרי
או מקופסת שימורים .
מערבבים הכל יחד ולתנור
ממש אפס מאמץ
אפשר להכין עם
- ברוקולי או כרובית קפואה
או לקט ירקות,
- קופסת תירס או פטריות משימורים
- 2 סלסלות פטריות טריות
- 2 קופסאות תרד טרי קצוץ
- 2 בטטות אפויות וחתוכות
- קישואים פרוסים וכו'
ממש כל ירק מתאים
במקום ירקות אפשר גם חבילה של אטריות או פסטה מבושלת 400 גר'
והתערובת פשוטה וקלאסית במיוחד לשבועות
תבנית עגולה 24 של קיש או פשטידה
המצרכים –
4 ביצים
גביע קוטג' או גבינה לבנה
אריזה שמנת מתוקה 38%
מלח
פלפל שחור
150 גר' גבינה צהובה מגורדת
בצל קצוץ
4 בצלים ירוקים קצוצים
קצת אגוז מוסקט מגורד
2 כפות גדושות קמח תופח
אופן הכנה –
לטגן את הבצל בקצת חמאה .
לערבב יחד את כל המרכיבים .
להוסיף ירק – אם שמים ירק קפוא – לחלוט קודם במים רותחים ולסנן.
אם שמים ירק טרי כמו כרובית – לבשל כמה דקות לסנן ולקצוץ מעט .
לשים בתבנית משומנת ולאפות עד שמשחים 40 דקות .