מתכון פלוב בוכרי נקרא גם אושפלאו

Anna Mandeleil Yakubov

מתכון פלוב – אורז עם בשר

מתכון מהמטבח של אמא

מטבח בוכרי

מצרכים-

קילו בשר כבש קוביות קטנות או בשר אסאדו עם קצת שומן כבש

3 כוסות אורז (יסמין ,פרסי,עגול) שטוף ומסונן

3 גזרים פרוסים דק

2 בצלים גדולים קצוצים

חצי כפית זרעי כמון גרוסים

כף כמון

מלח

פלפל שחור לפי טעם

חצי כפית זרעי כוסברה לכתוש קצת

ראש שום

אופן הכנה –

נטגן בצל טוב טוב בשמן ונוסיף את קוביות הבשר משני הצדדים טוב טוב.

נוסיף מלח ופלפל שחור והתבלינים  נוסיף כוס מים. נעביר לאש נמוכה.

נבשל עם מכסה כשעה וחצי עד שעתיים עד שהבשר מתרכך.

נוסיף לבישול את הגזר נוסיף אורז וראש שום.

נכסה במים רותחים ונטעם אם חסר תיבול.

נסגור עם המכסה לעוד 30-40 דקות בישול על אש נמוכה.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *