מתכון צלי כתף רך נימוח והכי חגיגי שיש

Meytal Fridman

 

צלי כתף בקר בתנור

המנה החגיגית שלנו בחג

המתכון בהשראת יונית צוקרמן

 

המצרכים-

נתח צלי כתף 5 עד 2 קילו

3 בצלים

1-2 גזרים

2 עני סלרי עלים

3 כפות חרדל

כפית פפריקה

פלפל שחור

מלח

מעט גרגירי כוסברה

 

שיני שום

1-2 כוס יין אדום

2 כפות חומץ בלסמי

תפוחי אדמה קטנים

פטריות טריות

2 ענפי רוזמרין

אופן ההכנה –

פורסים 3 בצלים, גזר אחד ו-2 ענפים של סלרי ומניחים על תבנית גדולה שתכנס לתנור.

בקערה מערבבים תבלינים  עם 3 כפות שמן זית ומעסים היטב את הנתח.

עושים בנתח 4 חורים עם סכין ומכניסים לתוך כל חור שן שום.

צורבים את הנתח על המחבת עד שכל צד מזהיב.

מוסיפים כוס יין אדום עם חומץ בלסמי.

מבשלים 2-3 דקות בתוך היין .

מעבירים את הנתח לתבנית שהכנו עם הבצל , שופכים לתוכה את הנוזלים,

אוטמים היטב עם נייר אפייה ומכסה  ומכניסים לתנור

מכניסים לתנור שחומם מראש ל230 מעלות לחצי שעה.

לאחר חצי שעה מורידים לחום של 180 מעלות למשך שעה וחצי.

לאחר שעה וחצי מוסיפים תפוחי אדמה , פטריות וענפי רוזמרין.

עוד שעה וחצי ומורידים ל 140 מעלות למשך חצי שעה נוספת.

מוציאים מהתנור וממתינים רבע שעה.

פורסים את הנתח ומגישים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *