עוגת רושם מוס גבינה עם אוראו
הכינה – אלונה טריסקר
עוגה מדהימה מתכון של אופירה יחיא
להכין רינג 20 סמ
מצרכים-
לתחתית:
20 עוגיות אוראו
50 גרם חמאה מומסת
מילוי-
500 גרם גבינה לבנה
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
10 גרם ג'לטין עם 50 גרם מים
500 מל שמנת להקצפה 38%
2\1 כוס סוכר
בקערה נוספת:
200 גרם שוקולד לבן
50 גרם חמאה
1 כוס חלב
8 עוגיות אוראו
אופן ההכנה –
נערבב את מצרכים התחתית ונהדק לתבנית.
מילוי –
נמיס במיקרוגל את השוקולד עם החמאה והחלב
בקערה נוספת נשים בלילה להכנת עוגת גבינה ,
נוסיף פודינג ונטרוף היטב נוסיף ג'לטין
( את הגילטין מערבבים היטב עם המים מכניסים למקרר עד שיתקשה , נמיס ממש כמה שניות במיקרו )
נוסיף לבלילה של הגבינה ונערבב ,
נוסיף את השוקולד המומס עם החמאה והחלב ונטרוף היטב ,
עכשיו נקציף שמנת להקצפה עם סוכר למרקם יוגרט ,
נטרוף הכל יחד. נוסיף 8 עוגיות אוראו טחונות ונערבב בעדינות .
נשמור בכוס מלית לקישוט ונכניס למקפיא ל 5 שעות
ניצוק מעל גנאש .
גנאש שוקלד חלב לציפוי-
1 כוס שמנת להקצפה
200 גרם שוקולד חלב
להמיס יחד
לצקת על העוגה שהיא קפואה
להחזיר למקפיא שהשוקולד מתקשה נזלף את המלית שנשארה .
נקשט כמו שאנחנו אוהבים
איך מכינים מסת גילטין :
שמים בכוס חד פעמי שתיה חמה את הגילטין יש לשקול ולקחת בחשבון את משקל הכוס להוסיף את כמות המים לערבב היטב ולהכניס למקרר , אחרי 10 דקות מתקבל גוש מכניסים לכמה שניות למיקרוגל מתקבל נוזל שקוף את זה מוסיפים לעוגה .