קציצות כרובית, חציל ,קינואה וטחינה
מאת – מאיה
קציצות צמחוניות ממש טעימות עם המון מרכיבים
מפתיעים.
זה מרגיש כאילו אוכלים בשרי
המצרכים-
חציל
חצי כרובית
חצי כוס קינואה מבושלת
תפוח אדמה מבושל
כפית לימון כבוש קצוץ
חופן פטרוזיליה קצוצה
שן שום כתושה
3 כפות טחינה
מלח
פלפל
מעט תבלין לקציצות
חופן של פרורי לחם או קמח מצה בפסח (או קמח אחר ללא גלוטן )
2 ביצים
אופן ההכנה –
את החציל יש לקלות בתנור כשהוא מוכן לקלף את הקליפה,
לסחוט את הנוזלים , להוציא את התוכן ולמעוך עם מזלג.
את הכרובית יש לבשל בסיר עם מים ומעט חומץ ומלח ,
אחרי רתיחה אחת טובה להוריד מהגז ולסנן מהמים.
לקצוץ את הכרובית בסכין לעובי דק.
את הקינואה בישלתי רק עם מלח.
תפוח אדמה למעוך עם מזלג.
לשים הכל בקערה להוסיף –
לימון כבוש, הטחינה, הירק, תפוח אדמה, הקינואה, הביצים,
פרורי לחם/קמח מצה והתבלינים לערבב טוב טוב לעיסה יציבה.
לחמם שמן במחבת שטוחה
ואז לטגן לביבות עבות.
בתאבון
הקציצה היא ממש מיוחדת וטעימה
אתם תופתעו