עוגת שמרים גבינה זה פשוט טעם של סבתא
מתכון רות דנינו
מצרכים-
100 גר' חמאה
גביע שמנת חמוצה,
חצי כוס חלב
חצי כוס סוכר
2 ביצים
ארבע וחצי כוסות קמח
כף וחצי שמרים יבשים
למילוי-
2 גבינה טוב טעם
2 ביצים
חצי כוס סוכר
3 כפות אינסטנט וניל נדיבות
2 כפות גדושות גבינה לבנה
אופן הכנה –
ללוש את הבצק במיקסר 8-10 דקות
ולהתפיח שעה מכוסה.
מכינים את המילוי, מערבבים הכל בתוך קערה לתערובת חלקה.
מחלקים את הבצק – לוקחים 7 כדורים במשקל בערך 30-40 גר' .
פותחים כל כדור וממלאים בתערובת הגבינה .
ומכינים כדורים ממולאים לאמצע העוגה במרכז התבנית – תבנית עגולה קוטר 26 .(רפדו בניר אפייה)
בסך הכל שבעה כדורים לא גדולים לאמצע.
מהבצק הנותר מכינים שתי רולדות, מרדדים כל חלק למלבן מורחים בגבינה ומגלגלים לרולדה.
חותכים כל רולדה ל-6 פרוסות מעמידים סביב הכדורים.
מורחים ביצה מעורבבת עם כף סוכר,
ומתפיחים עוד כחצי שעה.
אופים ב180 מעלות כמחצית השעה או עד שאפוי להזהבה
להוציא ולפזר מעט אבקת סוכר.