בצק שמרים קר לעוגות קראנץ

 

אסתר אטדגי
אין כמו בצק של שמרים שנח לפחות לילה במקרר…
תכינו ברביעי או בחמישי ובשישי תאפו.
התוצאה מדהימה

המתכון משתפת – אסתר אטדגי

מצרכים-
4 כוסות קמח 560 גר' קמח
חצי כוס סוכר
כפית מלח
3 ביצים
חצי כוס חלב
כף שמרים
200 גרם חמאה
אופן ההכנה –
במיקסר  מעבדים לבצק את כל החומרים מלבד החמאה. לשים את הבצק כחמש דקות,
עד שהוא מקבל גמישות.
מוסיפים לבצק את קוביות החמאה וממשיכים לערבל עד שהחמאה נטמעת במלואה בבצק,
והוא נעשה מבריק.
ממשיכים ללוש לפחות חמש דקות נוספות.
מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומעבירים את הקערה המכוסה למקרר ל 24 שעות
(הקירור יקשה את הבצק ויאפשר לרדד אותו ולעצבו בנוחות, והזמן הארוך יאפשר לטעמים להתפתח בבצק).
לחלק ל- 3 או 4
תלוי בגודל העוגה
רידוד למלבן.
למרוח נוטלה או השחר עם אגוזים.
לגלגל ולחתוך במרכז .
לכרוך את שני החלקים אחד מסביב לשני.
לשים בתבנית.
התפחה של 40 דקות ולתנור 180 מעלות חצי שעה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *