טורט מעלף עם קצפת וג'לי
נועם זיגדון
עוגת טורט עם קצפת וג'לי כשרה לפסח
כוס מדידה אוניברסלית
תבנית 24-26
המצרכים –
4 ביצים L
1 כוס סוכר
¾ כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים
1 כפית תמצית וניל
1 כפית גרידת לימון
½-1 כוסות קמח תופח כשר לפסח
*לקצפת*
1 אינסטנט פודינג וניל
2 שמנת מתוקה
¾ כוס חלב
2 כפות סוכר
אופן הכנה –
להקציף את הביצים שלמות
עם הסוכר לקצף בהיר ותפוח
להנמיך את מהירות המיקסר
להוסיף בהדרגה את השמן התמצית וניל הגרידת לימון והמיץ תפוזים
להוסיף את הקמח תופח כשר לפסח
לצקת לתבנית משומנת
לאפות בתנור שחומם מראש
על 180° כ-40 דקות עד שקיסם יוצא יבש
לקרר את העוגה
למרוח מעל את הקצפת
להכין ג'ל בטעם תות לפי הוראות יצרן בעזרת כף לפזר באופן שווה על הקצפת
להכניס למקרר למספר שעות לפני ההגשה
באהבה נועם זיגדון ❤️