טעם של פעם.
עוגת קצף וקצפת של חנה שאולוב..
זה המתכון המקורי מהספר הישן והטוב של חנה שאולוב
המצרכים-
4 ביצים מופרדות
לקצף-
4 החלבונים
כוס ושליש סוכר
לבצק
החלמונים
100 גר' חמאה
2 כפות סוכר
כוס וחצי קמח תופח
לקצפת –
שמנת מתוקה אחת
3 כפיות סוכר
כפית נס קפה
ציפוי –
כך קקאו
כף וחצי סוכר
2 כפות חלב
25 גר' חמאה
אופן ההכנה –
בתבנית מלבנית 27/33 בערך מלבנית הבינונית אפשר להכין גם בעגולה 26 או 28
להקציף חלבונים וסוכר ולאחר שמתקבל מרנג נוקשה לשטח בתבנית על גבי נייר
אפייה .
לאפות על חום נמוך 10 מעלות כשעה עד שמתקשה.
בצק פריך- מכינים הכל יחד בקערה לבצק .
משטחים בתבנית מלבנית באותו הגודל.
אפייה של 180 מעלות כרבע שעה .עד שמזהיב.
מקררים.
מקציפים שמנת סוכר וקפה.
משטחים את הקרם על הבצק .
מעליו שמים את המרנג.
מכינים קרם מהשוקולד מבשלים יחד הכל ומזלפים מעל המרנג.
מצורף הדך מהמתכון המקורי