טעם של פעם – עוגת מיקצפת וקצפת של חנה שאולוב

Eti Sabanay Lazarian

 

אירית אדר

טעם של פעם.
עוגת קצף וקצפת של חנה שאולוב..

זה המתכון המקורי מהספר הישן והטוב של חנה שאולוב

 

המצרכים-

4 ביצים מופרדות

לקצף-

4 החלבונים

כוס ושליש סוכר

לבצק

החלמונים

100 גר' חמאה

2 כפות סוכר

כוס וחצי קמח תופח

לקצפת –

שמנת מתוקה אחת

3 כפיות סוכר

כפית נס קפה

ציפוי –

כך קקאו

כף וחצי סוכר

2 כפות חלב

25 גר' חמאה

אופן ההכנה –

בתבנית מלבנית 27/33 בערך מלבנית הבינונית אפשר להכין גם בעגולה 26 או 28

להקציף חלבונים וסוכר ולאחר שמתקבל מרנג נוקשה לשטח בתבנית על גבי נייר

אפייה .

לאפות על חום נמוך 10 מעלות כשעה עד שמתקשה.

בצק פריך- מכינים הכל יחד בקערה לבצק .

משטחים בתבנית מלבנית באותו הגודל.

אפייה של 180 מעלות כרבע שעה .עד שמזהיב.

מקררים.

מקציפים שמנת סוכר וקפה.

משטחים את הקרם על הבצק .

מעליו שמים את המרנג.

מכינים קרם מהשוקולד מבשלים יחד הכל ומזלפים מעל המרנג.

מצורף הדך מהמתכון המקורי

 

אין תיאור זמין לתמונה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *