כרוב ממולא
מתכון ללא בשר
יש אפשרות להוסיף 300 גר' בשר טחון
מצרכים-
כרוב לבן – לשים במקפיא ליום
למילוי –
2 כוסות אורז עגול /יסמין
עגבנייה קוביות
סלרי קצוץ 2 ענפים
חופן שמיר קצוץ
כרישה חתוכה דק
בצל גדול
גזר מגורד
מלח
פלפל שחור
מעט בהרט
חצי כפית פפריקה
כף רסק
חופן חמוציות
צנוברים גם
-אפשר להוסיף בשר טחון
לרוטב-
בצל
3 כפות גדושות רסק עגבניות
גזר פרוס
עגבניה פרוסה
סלרי חתוך
מלח
פלפל שחור
כפית פפריקה
כפית סוכר
אופן הכנה –
את הכרוב מוציאים מהמקפיא.
חותכים את הלב ומכניסים את העלים למים רותחים.
שמים במסננת את העלים המופרדים.
מילוי – נטגן בצל גדול וכרישה .
נוסיף את העגבניה ואם תרצו את הבשר. נוריד מהאש
נוסיף הכל גם תבלינים אורז וכף רסק.
נשים בקצה העלה מילוי ונגלגל.
נכין את הסיר עם בצל פרוס בקרקעית, ועגניה.
נסדר את הכרוב סביב.
אחרי שהכל מסודר בסיר .
נערבב בקערה את הרסק עם מעט שמן מיפ ותבלינים.
נשפוך על הכרוב.
ונוסיף מים עד לגובה הכרוב.
נסגור עם מכסה ונבשל שעה.