מרק ירקות עם איטריות דקיקות
לערב חורפי חם ומפנק
מאת -עו'ד קרן שנידר ויצמן
מצרכים –
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
2 קישואים שטופים וחתוכים לקוביות
3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
2 גבעולי סלרי חתוכים לטבעות קטנות
1 בצל חתוך לארבע
לתבל במלח כפית,
פלפל שחור חצי כפית, כורכום חצי כפית וקורט אגוז מוסקט,
מי שחסר לו יכול להוסיף כף וחצי אבקת מרק עוף –
אני לא מוסיפה, וזה מספיק מתובל.
אופן הכנה –
בסיר לשים כף שמן קנולה
לשים את כל הירקות והתבלינים. למלא את הסיר במים לכיסוי 3/4 מהסיר.
להביא לרתיחה, לבשל חצי שעה, עד שהירקות רכים.
להוסיף 2 כוסות איטריות הכי דקות שיש, לבשל יחד עוד רבע שעה
אם האיטריות "שתו" את המים,
להוסיף עוד מים רותחים ולתקן תיבול בהתאם.
בתאבון