מתכון לאסאדו בתנור סיר לשבת

חני קונאשוילי
אסאדו ותפוחי אדמה🔥
אסאדו עם המון בצל ומיני תפוחי אדמה❤
בבישול ואפיה בתנור❤
מנה מושלמת ❤
מאת – חני קונאשוילי
מצרכים –
כ- 2 קילו נתחי אסאדו
לא לחתוך לקוביות
לשטוף היטב ולייבש עם נייר סופג.
6 בצלים גדולים פרוסים עבה.
5 שיני שום טרי פרוסים
לתבלינים:
פלפל שחור. פפריקה מתוקה. מעט כמון.
כוסברה יבשה טחונה. מעט פלפל אנגלי.
3 עלי דפנה.
3/4 כוס יין אדום (לא חייב. מוסיף המון🥰).
כף רוטב רימונים.
מים.
מלח לסוף.
15 – 10 מיני תפוחי אדמה שטופים היטב.
אופן  ההכנה-
לקחת סיר גדול שאפשר לשים גם בתנור.
לחמם היטב.
לטגן במעט שמן את נתחי האסאדו מכל הצדדים עד לצריבה.
להוציא מהסיר. להוסיף את הבצל לטגן לשקיפות.
להוסיף את השום לטגן דקה.
להוסיף תבלינים לטגן מעט להוסיף את היין לערבב.
להניח את נתחי האסאדו.
להוסיף את נתחי האסאדו.
להוסיף מים עד גובה הבשר.
להביא לרתיחה. להנמיך את האש לכסות במכסה
לבלש כשעתיים.
מידי פעם להפוך אותם.
להוסיף מלח.
להוסיף תפוחי אדמה .
לכבות את האש.
אם הסיר יכול להיכנס לתנור מעולה.
אם לא אז ;
לקחת תבנית גדולה ועמוקה.
לרפד עם נייר אפיה.
לסדר את נתחי האסאדו ומסביב את תפוחי האדמה.
להוסיף את הנוזלים בסיר עד חצי מגובה הבשר.
לסנן את הנוזלי שנשארו בסיר.
את הבצל המבושל להוסיף על הבשר.
להניח נייר אפיה מעל התבנית ומעל נייר כסף.
לסגור היטב.
לאפות בתנור על 220 מעלות כחצי שעה.
להנמיך את חום התנור ל200.
להוריד את נייר הכסף ונייר האפיה .
להשחים מעט מלמעלה.
*****אפשר לעשות את כל התהליך עד האפיה בתנור יום לפני. זה אפילו יותר טעים*****
בהצלחה חני❤❤❤

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *