מתכון למניפת צלי כתף 5 במיוחד לחגים

זה המגש שכולם מחכים לו בשבת ובחג

צלי כתף מספר 5 עם פטריות ויין

מצרכים-

נתח אחד צלי כתף בערך קילו וחצי אפשר יותר

3 בצלים

3 עלי דפנה

6 פלפל אנגלי

3 כפות דבש/סילאן

מלח

פלפל שחור

4  שיני שום פרוסות

כפית פפריקה מתוקה

כוס יין אדום- לא חובה

סלסלה של פטריות טרי

כף אבקת מרק פטריות/קמח/קורנפלור

אופן הכנה –

נצלה טוב את הבשר במעט שמן בסיר- עדיף סיר לחץ זה מקצר בישול.

נוסיף בצל חתוך ל- 4  נצלה מעט ונוסיף יין או כוס מים.

נוסיף שזיפים תבלינים, דבש, פפריקה ,פלפל אנגלי ועלי דפנה .

נוסיף עוד מים שיכסו את הנתח.

נסגור הסיר ונבשל שעה וחצי על אש נמוכה.

לאחר שהתבשיל מתקרר נפתח את הסיר.

נוציא את הנתח ונסנן את הציר שנוצר בסיר.

נעביר למקרר.

לאחר קירור נפרוס את הנתח לפרוסות יפות עם סכין חדה.

נטגן בסיר רחב 2 בצלים עד שהם מתקרמלים טוב טוב.

נוסיף פטריות טריות.

נאדה מעט ונוסיף כף מרק פטריות  מהולה ברבע כוס מים.

נוסיף את הציר המסונן.

נסדר את פרוסות הבשר מסביב בצורת מניפה.

נסגור את הסיר ונבשל חצי שעה .

נגיש ככה לשולחן.

מנה יפה חגיגית וטעימה יוצא רך ונימוח

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *