עוגת שיש של אמא
כל שבוע מכינה אותה
אין כמו עוגת שיש לפתוח שבת ולכבד את האורחים
מאת – ליזט יחיאל
מצרכים-
5 ביצים
כוס סוכר
1 סוכר וניל
חצי כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
100 גרם שוקולד מריר + כף שמן להמיס במיקרו
אופן הכנה –
להקציף את הביצים עם הסוכר והסוכר וניל 10 דקות על מהירות גבוהה
להנמיך מהירות , להוסיף מיץ תפוזים שמן להנמיך שוב להוסיף את הקמח והאפיה לערבוב קצר.
כשהבלילה אחידה ,
לשמן תבנית לשפוך 3/4 מהעיסה לתבנית 20/30 או 26 עגולה עם חור
ברבע הנותר להוסיף את השוקולד המומס לערבב לתערובת חומה ולשפוך מעל העוגה.
לערבב מעט עם מזלג
לאפות בחום 170 מעלות כ-50 דקות