עוגת בבקה שמרים במילוי קינמון

עוגת בבקה שמרים עם קינמון

מה להכין ?

תבנית קוטר 26 או 25 עם חור במרכז

כמו סיר פלא

המצרכים-

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים

חצי כוס סוכר

חצי כפית מלח

כוס חלב

2 ביצים

כפית ת. וניל

150 גרם חמאה

מילוי-

100 גרם חמאה מומסת

כוס סוכר חום

כף גדושה קינמון

אופן הכנה –

נערבב בקערת המיקסר שמרים עם חצי כוס חלב וכף סוכר.

ניתן לתערובת לתפוח כ- 10 דקות.

נכניס את כל המרכיבים הנוספים לקערה מלבד החלב.

נלוש בוו לישת בצק ונוסיף חלב בהדרגה.

לישה של 7 דקות או לפי המיקסר שלכם.

עד שמתקבל בצק גמיש ואלסטי. אפילו מעט דביק.

ניתן לבצק  מנוחה קצה ונכניס למקרר ל- 12 שעות.

נוציא בצק ונרדד למלבן גדול .נמרח את המילוי ונגלגל.

נשמן את התבנית בחמאה ונעביר הגליל לתבנית.

התפחה של שעה בחורף חצי שעה בקיץ.

להכניס לתנור 180 מעלות

אפיה 30-40 דקות

להכין מי סוכר ולהבריש מעל המאפה

רבע כוס סוכר עם רבע כוס מים

לבשל עד שמסמיך

*פרווה להחליף מרגרינה במקום חמאה ומים במקום חלב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *