מתכון עוגת גבינה אפויה
מאת מור אלקיים
מתכון לעוגת גבינה אפויה
מצרכים –
6 ביצים מופרדות גודל L
כוס סוכר
קורט מלח
3 כפות קרונפלור
3 כפות פודינג ווניל
2 גביעים שמנת חמוצה
750 גרם גבינה לבנה
גרידת לימון
כפית מחית ניל
אופן הכנה–
מפרידים ביצים.
בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים עם המלח כשיש בועות קטנות
של הקצפה מתחילים להוסיף כוס סוכר בהדרגה מקציפים לקצף מעט יציב במרקם של יוגורט. חשוב מאוד לא להקציף יותר מידי.
בקערה נפרדת מערבבים גבינות, מחית וניל, גרידת לימון,
חלמונים, קורנפלור, פודינג וניל ומערבבים עם מטרפה
עד שהבלילה חלקה ואין גושים.
מוסיפים את קצף החלבונים ב3 פעמים ומערבבים בתנועות קיפול בעדינות עד להטמעה מוחלטת,
חשוב לא לערבב יותר מידי.
משמנים היטב תבנית אפייה/רינג/סיר ג’חנון
קוטר 20/22 בתחתית ובדפנות, מניחים נייר אפייה רק בתחתית ומוזגים את הבלילה לתבנית,
שמים תבנית עם מים חמים בתחתית התנור ומניחים את תבנית האפייה מעל הרשת.
אופים בחום 140מעלות חום עליון תחתון לא טורבו! במשך שעתיים
אם לאחר שעתיים העוגה מעט רוטטת אך יציבה בדפנות
ניתן להוציא מהתנור, היא תתייצב בקירור.
מצננים על השיש כשעה, מחלצים מהתבנית ומעבירים למקרר.
עדיף תמיד להכין יום לפני.