עוגת וניל וקצפת עם סוכריות
מה צריך ?
תבנית מלבנית 25/30
המצרכים-
6 ביצים
כוס שמן
כוס חלב
כוס וחצי סוכר
2 שקיות סוכר וניל או כפית מחית וניל
קורט מלח
2 כוסות קמח תופח
חצי כוס קמח שקדים /2 כפות קמח רגיל
קרם קצפת
250 גר' שמנת מתוקה
חצי אריזה אינסטנט פודינג
חצי כוס חלב
חצי גביע שמנת חמוצה
אופן ההכנה –
נפריד ביצים.
נקציף חלבון עם חצי מכמות הסוכר.
בקערה החלמונים נערבב עם שארית הסוכר ונוסיף חלב, שמן ושאר המרכיבים.
נקפל את החלבונים לקערת החלמונים עד שנקבל תערובת חלקה.
נמזוג לתבנית .
אפיה 170 מעלות 40 דקות תלוי כל תנור והחום שלו.
העוגה צריכה להיות מיוצבת במרכז שלה.
לאחר קירור העוגה.
יש להקציף את השמנת עם אינסטנט וחלב.נוסיף שמנת חמוצה ונמרח על העוגה.
אם רוצים הרבה קרם יש להכפיל את הכמות.
לפזר סוכריות צבעוני ולחתוך לקוביות .