עוגת תפוחים ופירורים

חני קונאשוילי
מאת – חני קונאשוילי
לתבנית חד פעמית בינונית.
או 3 אינגליש קייק מרופדות בנייר אפיה משומן.
מצרכים-
לבצק:
500 גרם קמח
230 גרם חמאה
120 גרם סוכר
לערבב עם הידיים ביחד עד להווצרות פירורים.
להפריש בצד כשליש
(לפיזור מעל העוגה).
להוסיף 2 ביצים גודל L
אבקת אפיה
חצי כפית מלח
ללוש עד לבצק חלק.
לשים נייר אפיה לשטח את הבצק על הנייר.
לתפוחים-
10 תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות.
מיץ מלימון אחד.
חצי כוס סוכר
1 סוכר וניל.
אופן ההכנה –
לשים הכל בסיר לבשל כ 15 דקות מידי פעם לערבב.
עד שכל הנוזלים נעלמים.
זה לא צריך להיות רסק אלא עדיין חתיכות.
להוריד מהאש.
להוסיף כפית קינמון לערבב. לקרר.
עד שזה פושר.
לשים מעל הבצק.
לפזר את פירורי הבצק ששמנו בצד מעל.
לאפות ב 170 מעלות שעה.
טעים בטמפרטורת חדר או מעט לחמם.
בהצלחה חני❤️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *