עוגת תפוחים שלא תפסיקו ליישר

 

 

רינה סעידי

 

 

 

עוגת תפוחים עננים המתכון של מלי מאירוב

רינה סעידי

 

מצרכים –

4 ביצים

3/4 כוס סוכר

2 שקיות וניל

3/4 כוס שמן

2 כוסות קמח תופח

4 תפוחים קלופים

כפית קינמון

2 כפות סוכר

אופן הכנה –

בקערת המיקסר במהירות גבוהה נקציף 4 ביצים שלמות עם 3/4 כוס סוכר ו 2 שקיות סוכר וניל עד שהקצף בהיר ,

נוריד למהירות איטית ונוסיף 3/4 כוס שמן באיטיות ואז נוסיף קמח .

עד שהקמח נבלע

נקלף 4 תפוחי עץ ונחתוך למרובעים ונעביר לקערה עם כפית מיץ לימון. 2 כפיות גדושות קינמון ו 2 כפות סוכר..ונערבב היטב.

נעביר חצי מהבלילה לתבנית משומנת מרובעת או עגולה 26 .. ונפזר מעל חצי מתערובת התפוחים .. נשפוך מעל את שאר הבלילה ונכסה בעזרת כף את התפוחים.. ונפזר את החצי השני של התפוחים..על הבלילה(קומות בלילה תפוחים בלילה תפוחים)

נכניס לתנור מדף שני מלמטה מחומם 175 מעלות ל 45 דקות בערך אולי פחות אולי יותר נבדוק אם היד שהעוגה יציבה נפזר אבקת סוכר שמתקררת .. (אופציה..לא חובה‼️לאחר עשר דקות אפיה נפזר קראמבל שהכנו מ 40 גרם מרגרינה קרה..או חמאה..חצי כוס קמח 3 כפות סוכר וחצי כפית קינמון ומי שרוצה גם 2 כפות אגוזים קצוצים.. נעבד ביד לפרורים ונפזר על העוגה ונמשיך לאפות לפי הזמנים)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *