עוגת תפוחים של פעם
טעם של נוסטלגיה
מאת – מאיר נאור
מצרכים-
4 ביצים
2 כוסות קמח מנופה
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
כפית תמצית וניל
כפית גרירת לימון
6 תפוחים זהוב
את התפוחים מקלפים ומנקים מגרעינים. לחתוך לפרוסות דק
כוס שמן .
כוס וחצי סוכר(אפשר כוס)
כף וחצי קינמון.
אופן הכנה –
לשמן תבנית עגולה 26
לחמם תנור ל180 מעלות רגיל
בקערה להקציף על מהירות גבוהה ביצים וסוכר
להוסיף את שאר המרכיבים לפי הסדר (מלבד התפוחים וקינמון ) ולערבב לתערובת חלקה.
את התפוחים שחתכנו להניח בקערה נפרדת.
לפזר על התפוחים קינמון 2 כפות של סוכר לערבב היטב.
ליצוק חצי מהבלילה על תחתית התבנית המשומנת ולישר על כל התחתית.
לסדר תפוחים מעל , ליצוק עוד מהבלילה הנותרת על שכבת התפוחים ולשים תפוחים מלמעלה .
אפיה בערך 45 דקות.
שהעוגה התקררה לפדר באבקת סוכר
בתאבון לכולם