עוף מקורמל ברוטב שזיפים – מעדן לחג

אילנית כרבי
עוף ברוטב שזיפים- אילנית כרבי
מהמם זה מעדן
המצרכים-
10 שוקיים או חלקי כרעיים
2 כפות רוטב שזיפים (יש לקנות בסופר)
(אם לא השגתם שימו ריבת שזיפים.
כפית תבלין פילדלפיה
פפריקה מעושנת
שומשום לבן ושחור
מלח גס
פלפל שחור
סילאן
רוזמרין או טימין
כוסברה טרייה
אופן הכנה –
ננקה, נשטוף ונסנן איזה חלקי עוף שרוצים.
נקח קערה ונערבב כל התבלינים עם הרוטבים,
נסדר את השוקיים בסיר מותאם לתנור, נשפוך את הרוטב מעל.
נפזר שומשום לבן ושחור, מעט רוזמרין , מלח גס, פלפל שחור גרוס ומעט סילאן.
נוסיף מהצד ככוס ( או קצת יותר) של מים רותחים נכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות
ללא מכסה ולאחר חצי שעה ננמיך את החום ל 160( טיפ של אילנית בניזרי) עד שהעוף מוכן.
נוציא ונפזר כוסברה טרייה.
בתאבון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *