צלי כתף חגיגיהסיר שלנו לחג
הכינה – בת שבע מירון
בהשראת המתכון של מורן תורג'מן
המצרכים-
קילו בשר צלי כתף טרי מ'ס 5
סלסלה של פטריות טריות חתוכות
2 גזרים פרוסים
2 בצלים לבנים חתוכים לרצועות
בצל סגול חתוך לרצועות
שמן זית לצריבת הבשר
מלח
פלפל שחור
כף סוכר או סילאן
חצי כפית כורכום
חצי כפית פפריקה
רבע כפית קינמון
2 עלי דפנה
גרגרי פלפל אנגלי 3
כף מרק בצל או מרק פטריות
3-4 כפות רוטב טריאקי
אופן ההכנה-לחתוך את הבשר לפרוסות.
לצרוב משני הצדדים במחבת עם מעט שמי זית. להניח בצד
בסיר רחב לחמם מעט שמן לטגן את הבצלים (הלבן והסגול).
להוסיף כף סוכר ולטגן עד השחמה.
להוסיף גזר , ופטריות ולטגן מעט על אש נמוכה..
לסדר את פרוסות הבשר על הבצל,
(את הגזרים, הפטריות לשים בין הבשר).
לתבל בשאר התבלינים ולהוסיף בערך 2 כוסות מים
עד גובה התבשיל.
להביא לרתיחה ואז לכסות עם מכסה ולבשל בערך שלוש שעות..
להוריד מכסה ולהכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל-10- 15 דקות לקבלת
צבע יפה ושחום .