מתכון לרולדה כשרה לפסח
מאת – חגית אלקבץ
המצרכים –
4 ביצים בטמפרטורת החדר
חצי כוס סוכר
2 כפות שמן
2 כפות מים
מעט תמצית וניל
2 כפות קקאו
2 כפות קורנפלור
וחצי כפית אבקת אפייה .
הקרם :
1 שמנת מתוקה ,
1 פודינג וניל ,
2 כפות סוכר ורבע כוס חלב
אופן ההכנה –
להוציא 4 ביצים בטמפרטורת החדר להקציף את הביצים השלמות עם הסוכר עד לקצף תפוח ולבן
לעצור את פעולת המיקסר להוסיף 2 כפות מים תמצית וניל להוסיף 2 כפות שמן להקציף מעט .
לוקחת בקערה 2 כפות קורנפלור (לסנן אותו) חצי כפית אבקת אפייה ו2 כפות קקאו לסנן הכל שלא יהיו גושים .
להוסיף לקערת הביצים בתנועות קיפול (לא במיקסר) לערבב .
לקחת תבנית גדולה של תנור לשים נייר אפיה ולשמן מעל את הנייר אפייה לפזר על הנייר אפייה אבקת סוכר .
לקחת את התערובת שהכנו לשטח על התבנית להכניס לתנור שחומם ל170 מעלות ל15 דקות בלבד לא יותר שהרולדה לא תשרף .
להוציא את מגש הרולדה ולחכות שתתקרר לערבב רבע כוס מים פושרים כפית סוכר ומעט תמצית וניל לערבב ולפזר על הרולדה הקרה .
לקצפת –
שמנת מתוקה 1 להקציף (אני הקצפתי אחד וחצי) להוסיף 2 כפות סוכר ורבע כוס חלב .
להקציף ולמרוח על הרולדה .
ניתן להשאיר חלק מהקצפת לקישוט ומי שרוצה יכולה לפזר אגוזים קצוצים לקישוט .
ושוקולד מריר .
בתאבון