ריח של שבת באוויר והריחות מעלפים
קציצות בשר ברוטב – אילנית כרבי:
המצרכים –
לתערובת הבשר:
חצי קילו בשר טחון,
2 בצלים גדולים
תפוח אדמה בינוני
בטטה קטנה ( לא לפחד להוסיף את הבטטה. יוצא מעדן)
פטרוזיליה,
3 כפות פירורי לחם
ביצה,
מלח, פלפל
מעט ראס אל חנות או כמון,
תבלין פילדלפיה לא חובה אם אין
ומעט זנגוייל – לא חובה
רוטב –
2 בצלים
סילאן
כורכום
כמון
כף מרק עוף
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה –
מגרדת בצל תפוחי אדמה ובטטה.
מערבבת הכל יחד עם התבלינים .
נותנת לזה מנוחה של כחצי שעה .
לאחר מכן קורצת עיגולים ומטגנת בשמן עמוק.
לרוטב:
בסיר רחב מטגנת 2 בצלים , כשזה זהוב מוסיפה
כף סילאן ,כורכום ומעט כמון. מערבבת
ומנמיכה את האש עד שהבצל מגיר נוזלים.
מוסיפה כוס מים רותחים עם כף מרק עוף.
מערבבת ומוסיפה את הקציצות .
מפזרת פלפל שחור גרוס ומבשלת על אש נמוכה כעשרים דקות .
מבטיחה לכם זאת מנה היסטרית