אף חייבת להמליץ – שווארמה בייתית!!
הלוואי ויכולתי להעביר לכן את הטעם הנדיר
מתכון -שרית דנינו
המצרכים –
1/2 כף תבלין שנקרא – פלפל מקאלף (ניתן להשיג בשווקים)
1/2 כף כורכום
1/2 כף תבלין לשווארמה
1/2 כף מלח
1 ק"ג של פרגיות
אופן ההכנה –
להוציא את הפרגיות ולנקות
לערבב בתוך תערובת התבלינים הזו
(לבקש מהקצב פרוסות חזה שלמות של הפרגית ולא שיחתוך לקוביות כמו שאתן רגילות
שמשפדים).
ואז על נייר אפיה לסדר את כל הפרגיות לגובה, אחת על השנייה.
לסגור את דפנות הנייר על כל המגדל שנוצר ואז לעטוף מלמעלה בעוד נייר אפיה ולהניח בתוך סיר ג'חנון.
לסגור את הסיר ולהכניס לתנור לשעה וחצי – 180 מעלות
כשמוכן להוציא את הגוש מהניירות ישר לתוך מסננת כי יש המון נוזלים…..
לאחר כ-5 דק' לחתוך פרוסות דקות כמו בתמונה וזהו סה-טו
בנות יקרות אתן לא מבינות איזה מוששש
כל המשפחה עפה על זה