חלות לשבת של מאפיה
תמי בר ישי
מצרכים-
1 קג קמח מנופה
2 כפות שמרים
4 כפות סוכר
2 כוסות מים (500 מל)
חצי כוס שמן
לאחר מכן להוסיף 1 כף מלח
אופן הכנה –
לערבב קמח שמרים וסוכר להוסיף מים.
ללוש בקערת המיקסר עם וו גיטרה להוסיף בהדרגה שמן ומלח.אם יש צורך בעוד טיפה מים תוסיפו.
ללוש 10 דקות. לכסות ולהתפיח –
התפחה ראשונה שעה.
להוריד נפח
לתת לבצק התפחה נוספת של חצי שעה.
לחלק לכדורים (12 כדורים ל-3 חלות של 4 רצועות)
לתת לכדורים מנוחה של רבע שעה, לפתוח כל כדור עם מערוך לרצועה ארוכה, לגלגל לנחש, ואז לקלוע צמות
שוב התפחה של חצי שעה
ביצה, סומסום, 180 מעלות כחצי שעה